Vijftig jaar geworden? Gefeliciteerd, je bent een Abraham!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: je bent geen Abraham wanneer je vijftig jaar wordt. Dit wordt vaak gedacht en gezegd maar dit is alles behalve het geval. 

Geschiedenis Abraham en Sarah

Wanneer je vijftig jaar wordt zou je volgens de bijbel als man Abraham hebben gezien en als vrouw Sarah. De verklaring wordt gegeven in Bijbelvers 56 en 57 van het achtste hoofdstuk. Hierin staat ‘’U bent nog geen eens 50 jaar: Hoe kunt U dan Abraham gezien hebben?’’

Volgens de Joden kon Jezus Abraham dus nog niet hebben gezien omdat hij nog niet de leeftijd van 50 jaar had bereikt. Vanuit deze Bijbelvers is dan ook een vrouwelijke variant gemaakt: Sarah. Wanneer een vrouw de leeftijd van 50 heeft behaald dan kan zij Sarah tegenkomen.

Vieren van het jubileum

Het vieren van iemand zijn vijftigste verjaardag is dus niet geheel onbelangrijk. Daarom wordt er altijd extra aandacht aan besteed. Zo kan je opblaaspoppen kopen van Abraham of Sarah. Voor de mensen die er iets meer bescheiden toch aandacht aan willen besteden kan er een Abraham spandoek gemaakt laten worden waar de jarige samen met een afbeelding van Abraham of Sarah op het spandoek wordt geplaatst. Wanneer je besluit om een spandoek te gaan ontwerpen kan je er ook een leuke quote op plaatsen of een eigen achtergrond voor ontwerpen: afhankelijk van je creativiteit. Misschien wel dé manier om de aandacht in de buurt naar de jarige job te trekken, of moet ik zeggen Abraham? Lees hier meer.

Geef een reactie